Inspekcija rada najavila oštriju kontrolu

Bez autora
Mar 04 2015

Na sastanku koji je održan u Požarevcu, predstavnici Inspektorata za rad najavili su efikasnije kontrole, pre svega u oblastima rada „na crno“ i bezbednosti na radu.Direktor Inspektorata za rad, Bojan Jocić, istakao je da se u Braničevskom okrugu očekuju velike investicije za čiju realizaciju je potrebno više od 2.500 radnika, i da inspekcija rada, u saradnji sa odgovornim ljudima iz okruga, neće dozvoliti zloupotrebe i izbegavanje obaveza ni prema radnicima, ni prema državi.

Inspekcija rada najavila oštriju kontroluNa sastanku koji je održan u Požarevcu, predstavnici Inspektorata za rad najavili su efikasnije kontrole, pre svega u oblastima rada „na crno“ i bezbednosti na radu.

Sastanku su prisustvovali direktor Inspektorata za rad, Bojan Jocić, načelnik Braničevskog okruga, Aleksandar Đokić, gradonačelnik Požarevca, Miomir Ilić, i predsednici opština i institucija.

Direktor Inspektorata za rad, Bojan Jocić, istakao je da se u Braničevskom okrugu očekuju velike investicije za čiju realizaciju je potrebno više od 2.500 radnika, i da inspekcija rada, u saradnji sa odgovornim ljudima iz okruga, neće dozvoliti zloupotrebe i izbegavanje obaveza ni prema radnicima, ni prema državi.

Skup u Požarevcu je jedan u nizu sastanaka koji će se održati u svim okruzima u cilju bolje saradnje sa lokalnim upravama, s obzirom na ozbiljnu rešenost države da se bori protiv sive ekonomije. Prošle godine je usvojen princip rada rotacije - koji podrazumeva da inspektori odlaze u kontrolu van svojih okruga. Na taj način se izbegava mogućnost da mala sredina utiče na njihov rad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik